Visie

Ik werk graag  op plekken waar mensen, dieren en planten samenkomen.

Dat doe ik vanuit een ecologische visie waarbij ik de uitgangspunten van de vakvereniging Wilde Weelde onderschrijf. 

  • de bodem als basis - ik ga uit van de bodem in een tuin zoals deze is. Dit is de basis, het liefst verander ik daar zo min mogelijk aan. Waar noodzakelijk verbeter ik de bodem met goede compost, verantwoorde meststoffen en bodemverbeteraars.
  • planten maken de tuin - de planten zijn de kers op de taart. Het liefst zo veel mogelijk inheems en duurzaam gekweekt. 
  • stimuleren van biodiversiteit - planten kan je inplanten of zaaien, maar alle beestjes komen uiteindelijk vanzelf, áls ze het naar hun zin hebben. Daarom houdt ik altijd rekening met het creëren van zo veel mogelijk habitats voor insecten, vogels, egels, wormen, noem maar op. 
  • zo veel mogelijk hergebruik - ik zie het als de kunst om zo veel mogelijk materialen her te gebruiken. Het zijn grondstoffen voor de toekomstige tuin. In mijn portfolio zie je hier mooie voorbeelden van.  
  • duurzaam materiaalgebruik - als ik nieuwe materialen gebruik, dan moeten deze zo duurzaam mogelijk zijn. Natuurlijke materialen van dichtbij, zoals kastanje-, robinia- en douglashout en wilgentenen. Onbewerkt óf bewerkt met een natuurvriendelijke behandeling. Indien nodig gebruik ik ook niet-natuurlijke materialen (cement, beton, EPDM-folie voor vijvers). Ook dan maak ik altijd de afweging in hoeverre de voordelen hiervan opwegen tegen de ecologische nadelen.  
  • toekomstbestendig werkeneen tuin is altijd in ontwikkeling en wordt - bij het juiste onderhoud - alleen maar mooier. Bij alles wat ik doe kijk ik met één oog naar het heden en met de andere in de toekomst. Draagt dat wat ik doe bij aan een betere toekomst voor mensen, dieren en planten? 
  • gifvrij werken - gif gebruik ik per definitie niet.