Particuliere (stads) tuin 

 

U heeft een tuin, maar wat kan je er allemaal mee? Hoe pak je dat aan? 

Ontwerp en aanleg

In het ontwerptraject verkennen we samen welke dromen, wensen en ideeën u heeft voor uw tuin. Wat voor type tuin houdt u van? Welke sfeer? Hoe wilt u er gebruik van maken? En welk budget heeft u in gedachten? Als het goed is heeft u al een beetje een beeld van de fijne plekjes in de tuin, waar de zon valt en waar schaduw. Gerben meet de hele tuin in en slaat aan het ontwerpen. Na enige tijd ligt er een tuinontwerp. In de tussentijd heeft u Gerben een beetje leren kennen, en andersom. Een goede basis om op verder te gaan. 

Met het ontwerp in de hand, kan pas echt een goede begroting en planning gemaakt worden. Op basis daarvan kunt u er nog voor kiezen om onderdelen van het ontwerp aan te passen of eerder of later uit te voeren. 

Tijdens de aanleg houd ik graag korte lijntjes, om de aantal dagen spreken we de voortgang door. Er zijn altijd zaken die iets anders lopen en keuzes die gemaakt moeten worden. Soms leg ik alvast de maten van een onderdeel in de tuin uit, zodat u op uw gemak kan bekijken 'hoe dit voelt'. Tijdens de aanleg gaat het ontwerp echt leven. Uiteindelijk gaan de plantjes erin en dan.... groeien maar!

 

Onderhoud 

Een natuurlijke tuin vraagt per definitie onderhoud. Meestal is dit goed te overzien voor iedereen die een beetje plezier heeft in het buiten werken. Het kan zijn dat het onderhoud u niet ligt, óf dat het gewoon teveel werk is. Het kan ook zijn dat u wel meer ecologisch wil werken, maar niet precies weet hoe. In dat geval kom ik graag bij u langs om te ondersteunen in het onderhoud. Dat kan incidenteel zijn of meerdere keren per jaar.

We kunnen het onderhoud ook samen uitvoeren. Ik overleg graag wat uw behoeften hierin zijn.